bæredygtighed på Mette Marie

På Mette Marie forsøger vi så vidt muligt at tænke bæredygtighed ind i mange af de valg og beslutninger vi foretager os dagligt, og vi inddrager ALTID beboerne, udtaler Marlene Engel, forstander på Mette Marie.

Sidebar

Minimering af madspild og bedre planlægning

Madspild er noget vi har stort fokus på. Hvis der er mad tilovers fra aftensmaden, gemmer vi det altid til dagen efter og varmer det op igen til frokost. Vi er tilknyttet fødevarebanken, som kommer hver tirsdag. Når vi ved hvad de har med af varer, kan vi planlægge den kommende uges måltider og indkøb.
Efter af vi begyndte at få fødevarebanken på besøg,  begyndte vi også at ændre adfærd. Ændringerne bestod meget i at lære at bruge det mad vi tog imod og altid kigge i fryseren først, før vi handlede. På den måde har vi sparet en del penge samt formindsket madspild. Det er blevet ren vane nu at gå ned og lade sig inspirere af, hvad fryseren indeholder i stedet for at købe nyt ind.

Genbrug og loppemarked
I forhold til genbrug af tøj, møbler og andre ting, så har vi en årrække holdt loppemarked for naboerne, hvor vi har solgt ud af nogle ting, vi har haft stående. Vores beboere har hjulpet til med at sælge tingene og har også sørget for god underholdning til medarbejderne, når der ikke var så meget at lave i boden.?
Det har også betydet at naboerne i mange år er kommet med diverse donationer til beboerne i form af dyner, puder, vintertøj, møbler osv. Yderligere tager vi ofte med beboerne hen i diverse genbrugsbutikker, når der er noget de mangler, for at se om vi først kan være heldige at finde det der, før vi går ud i butikkerne og køber det.
Fejlprint og brugt papir bliver klippet i mindre stykker og bagsiden bruges herefter til notes papir

Egne grøntsager og krydderier
Vi dyrker vores egne grøntsager og krydderier i drivhuset i haven, hvilket giver ekstra god smag og kvalitet i vores hjemmelavede mad.  Det er beboerne, som ønskede et drivhus. De hjælper til i det omfang de formår, og det er frivilligt om man vil hjælpe. Vores arbejde med beboerne drives af motivation, så der er ingen tvang til at hjælpe, men det bliver meget værdsat.

Fokus på at slukke for lys og fjernsyn
Vi har stort fokus på at slukke lyset i et rum, når der ikke er nogen. Så når vi går rundt i huset, er der stor opmærksomhed på dette. Dette bliver også taget op på beboermøderne månedligt, så vi også husker beboerne på, at de f.eks. skal huske at slukke fjernsynet og lyset, når de forlader deres værelser.

Affaldssortering
Affaldssortering  er også noget vil går meget op i. Vi affaldssorterer omhyggeligt både plastic, papir, pap, elektronik, batterier, organisk affald, restaffald og glas.

Duobike og gåben fremfor bil
Når vi skal ud med beboerne tager vi så vidt muligt altid vores duobike i stedet for bilen. Vi handler altid på gåben og har en trækvogn med, så vi undgår at bruge plasticposer.

Sidebar
3962 2333 Find hjem

Kontakt