bæredygtighed på Cecilie Marie

Bæredygtig madlavning og minimering af madspild
På Cecilie Marie har vi længe haft et stort fokus på bæredygtig madlavning. Vi har arbejder i år på at få bronze i økologi, dvs vi skal indkøbe mellem 30 – 60% økologiske varer. Vi tror på det er bedre og sundere råvarer der dermed bliver brugt til at producere mad til vores beboere. Derud over går vi meget op i at bruge årstidens grøntsager, dette for ikke at købe noget der har kostet ekstra udgifter at fremstille, fordi det ikke er naturligt for årstiden, fortæller forstander Lone Nørholm.
Madspild har vi stort set intet af, vi er gode til at planlægge og alt bliver brugt – og mad fra om aftenen bliver integreret i næste dags frokost og madpakker. Skulle der være en lille rest, bliver denne brugt til at fodre høns eller andre dyr.
Vi har lavet vores egen urtehave, så der ikke skal indkøbes krydderurter m.m. i små plastikbæger.

Genbrugstøj

Vi hjælper også beboerne med at købe tøj i genbrugsbutikker, hvis de måtte have ønske derom.

Sidebar

Affaldssortering i store spande

Vi sorterer plast, metal, pap m.m.
Og vi har sørget for at få ekstra store spande i køkkenet, for at sikre at affaldet bliver korrekt sorteret og ikke bare ryger ned i beholderen til restaffald.
Vi har indkøbt en lille container til genbrugsflasker for at sørge for at de ikke bliver smidt i anden affald, men bliver indleveret rette sted.

Sidebar
3962 2333 Find hjem

Kontakt