bæredygtighed på Ella Marie

Bæredygtighed på Ella Marie

På plejehjemmet Ella Marie har vi ikke været så beviste omkring, hvordan vi kan gøre en indsats for at bidrage til øget fokus på bæredygtighed i hverdagen, men når det kommer til stykket, så gør vi faktisk allerede en del, siger forstander Marianne Driefer Filipsen.

Digitale informationsskærme
Vi tænker f.eks. meget over hvordan vi kan nedbringe forbruget af papir og kopier og har netop fået bevilliget kr. 65.000 af en Fond, Norlys, til at kunne indkøbe nye digitale infoskærme til ophængning forskellige steder på plejehjemmet. På den måde kan vi fremover nøjes med at informere om aktiviteter og nyheder på disse skærme og dermed undgå at bruge en masse papir og kopier.

Led lys
Allerede da Ella Marie blev bygget i 2018 blev det besluttet udelukkende at anvende led lys, som både er langt billigere i indkøb, bruger mindre strøm og holder længere, og det er vi rigtig glade for.

Sidebar

Reducering af madspild

Vi har stor fokus på hvordan vi nedbringer madspild i hverdagen og portionsanretter altid maden til vore beboere, så de får præcis den mængde som de kan spise.

Når vi laver varme retter som f.eks. frikadeller eller tilbereder en steg, sørger vi for at anvende rester, der ikke har været fremme, dagen efter som pålæg. På den måde udnytter vi råvarerne, og intet går til spilde.

Egen urtehave og lokale indkøb

Vi har også vores egen urtehave hvor vi har forskellige urter og krydderier som vores kok anvender i den daglige madlavning.
Så vidt muligt køber vi ind lokalt og får frisk fisk fra ”gutterne fra kutterne”. På den måde støtter vi de lokale handlende, og varerne skal ikke transporteres langvejs fra.

Genbrug
Når vi skal købe nye ting til plejehjemmet, som f.eks. nye æggebægere, så besøger vi gerne den lokale genbrugsbutik. Når vi skal opbevare mad, anvender vi plastbøtter i stedet for plastikposer.

Affaldssortering
Som så mange andre laver vi affaldssortering og bruger de affaldscontainere, som kommunen stiller til rådighed. I øjeblikket sorteres i glas, plastik, madaffald, papir og pap, men der kommer snart flere muligheder senere på året. Flasker sendes naturligvis også retur.

Fremtid
Vi er blevet langt mere beviste om det at tænke bæredygtigt og vil rigtig gerne gøre mere fremtiden. Derfor vil vi også meget gerne inspireres til, hvordan vi kan gøre mere.

Sidebar
3962 2333 Find hjem

Kontakt