bæredygtighed på Ellen Marie

På plejehjemmet Ellen Marie gør vi rigtig meget for at undgå madspild. Vi tilpasser for eksempel vores opskrifter, så de passer til det antal personer, der er behov for.

Vores køkken

Når vi serverer den varme mad til middag, portionsanretter vi til den enkelte, så der ikke bliver tilbudt store portioner til småspisende, som vi bagefter bare kan smide ud fortæller Kirsten Schaumburg, tidligere forstander på Ellen Marie.

Portionsanretning er også langt mere hygiejnisk end at beboerne selv øser op ved bordene (i forvejen udelukket i denne Corona tid), og det der måtte være i overskud efter at alle har fået, kan fryses ned og anvendes igen, f.eks. som pålæg til frokosten, i en madpandekage eller lignende. Køkkenet gør også rigtig meget ud af at planlægge hvordan tilberedningen den ene dag kan være startskuddet på suppen den efterfølgende dag.

Køkkenet beder personalet om at lade være med at smide resterende mad og drikkevarer ud fra aftenvagten så de næste dag kan se om der skal reguleres ned på noget af det.

 

Sidebar

Køkkenet beder personalet om at lade være med at smide resterende mad og drikkevarer ud fra aftenvagten så de næste dag kan se om der skal reguleres ned på noget af det.

Vi køber gerne ind lokalt i den lokale Brugsen og Rema og får selvfølgelig frisk fisk fra Gilleleje Havn, dels støtter vi dermed de lokale handlende, men varerne skal ikke transporteres til os fra et stort madlager.

Vi forsøger at begrænse indkøb af produkter til engangsbrug og tænker meget over holdbarheden af det vi indkøber. F.eks. har vi sidste år indkøbt sommerblomster, så som lavendel, der kan overvintre.

Genbrug er selvfølgelig også noget vi takker ja til, når møbler, malerier, garn og tøj bliver doneret til os.

I administrationen prøver vi at begrænse udskrivning på papir og meget sjældent udskriver vi i farver. Vi prøver at begrænse mail korrespondance og sender sjældent til ”alle”, hvilket også belaster CO2!

Sidebar
3962 2333 Find hjem

Kontakt