bæredygtighed på Ellen Marie

På plejehjemmet Ellen Marie gør vi rigtig meget for at undgå madspild. Vi tilpasser for eksempel vores opskrifter, så de passer til det antal personer, der er til stede.

Vores køkken

Når vi serverer den varme mad til middag, portionsanretter vi til den enkelte, så der ikke bliver tilbudt store portioner til småtspisende, som vi bagefter bare kan smide ud fortæller Kirsten Schaumburg, tidligere forstander på Ellen Marie.

Portionsanretning er også langt mere hygiejnisk, end at beboerne selv øser op ved bordene, og det, der måtte være i overskud efter at alle har fået, kan fryses ned og anvendes igen f.eks. som pålæg til frokosten, i en madpandekage eller lignende. Køkkenet gør også rigtig meget ud af at planlægge, hvordan tilberedningen den ene dag kan være startskuddet på suppen den efterfølgende dag.

Køkkenet beder personalet om at lade være med at smide resterende mad og drikkevarer ud fra aftenvagten, så de næste dag kan se, om der skal reguleres ned på noget af det.

 

Sidebar

Vi køber gerne ind i den lokale Brugsen og Rema og får selvfølgelig frisk fisk fra Gilleleje Havn; dels støtter vi dermed de lokale handlende, men varerne skal ikke transporteres til os fra et stort madlager.

Vi forsøger at begrænse indkøb af produkter til engangsbrug og tænker meget over holdbarheden af det, vi indkøber. F.eks. har vi sidste år indkøbt sommerblomster som lavendel, der kan overvintre.

Genbrug er selvfølgelig også noget, vi takker ja til, når møbler, malerier, garn og tøj bliver doneret til os.

I administrationen prøver vi at begrænse udskrivning på papir, og meget sjældent udskriver vi i farver. Vi prøver at begrænse mailkorrespondance og sender sjældent til ”alle”, hvilket også belaster CO2!

Sidebar
3962 2333 Find hjem

Kontakt