På plejehjemmet Ellen Marie gør vi rigtig meget for at undgå madspild. Vi tilpasser for eksempel vores opskrifter, så de passer til det antal personer, der er behov for.
Vores køkken
Når vi serverer den varme mad til middag, portionsanretter vi til den enkelte, så der ikke bliver tilbudt store portioner til småspisende, som vi bagefter bare kan smide ud fortæller Kirsten Schaumburg, tidligere forstander på Ellen Marie.
Portionsanretning er også langt mere hygiejnisk end at beboerne selv øser op ved bordene (i forvejen udelukket i denne Corona tid), og det der måtte være i overskud efter at alle har fået, kan fryses ned og anvendes igen, f.eks. som pålæg til frokosten, i en madpandekage eller lignende. Køkkenet gør også rigtig meget ud af at planlægge hvordan tilberedningen den ene dag kan være startskuddet på suppen den efterfølgende dag.
Køkkenet beder personalet om at lade være med at smide resterende mad og drikkevarer ud fra aftenvagten så de næste dag kan se om der skal reguleres ned på noget af det.