bæredygtighed på Kirsten Marie

På Bofællesskabet Kirsten Marie er der fokus på bæredygtighed, men vi er ikke helt så grønne/økologiske, som vi gerne ville være siger Souchef Verner Poulsen.  Det hænger desværre i høj grad sammen med økonomien.

Minimering af madspild og kloge indkøb

Vi har stort fokus på hvordan vi køber ind og undgår madspild. Tidligere anvendte vi et catering firma til at levere aftensmaden i weekenden. Det er vi gået helt bort fra, da det viste sig, at der hver gang blev smidt rigtig meget ud.
Nu laver vi kloge indkøb så maden kan strække længst muligt, og der handles ind  i lokale supermarkeder.

Sidebar

Selvforsynende med grøntsager i drivhus

Vi og beboerne har stor glæde af at dyrke vore egne grøntsager. Hvert år indkøber beboere sammen med personalet nye planter og blandt favoritterne kan nævnes tomater, asparges og peberfrugt. Vi har også stor glæde af vore plantekasser med krydderurter, som alle husene kan benytte sig af.

Affaldssortering
Vi sorterer kun i pap og restaffald da vi er afhængige af hvilke containere, som kommunen stiller til rådighed. Og p.t. er der kun disse muligheder. Flasker og glas bringer vi selv til nærmeste glascontainer.

Indkøb med fokus på bæredygtighed
Vi forsøger helt generelt at tænke meget mere over hvordan og hvad, vi køber ind, og har f.eks. fuldstændig sløjfet indkøb af engangsservice, som vi brugte rigtig meget af før i tiden. Alle vore lysstofrør og elpærer er udskiftet med led lys, og beboerne tænker meget over ikke at tage alt for lange og varme brusebade.

Genbrug
En gang om måneden tager vi på genbrugsstationen, hvor vi afleverer brugte møbler til deres bytte bix. Det kan både være beboernes møbler eller nogle af Kirsten Maries. Røde Kors butikken frekventeres også ofte,  når beboerne gerne vil have nyt tøj, eller når der skal afleveres noget af det gamle.

Sidebar
3962 2333 Find hjem

Kontakt