Bæredygtighed på Louise Marie
På plejehjemmet Louise Marie er vi meget opmærksomme på og beviste omkring hvor og hvordan, vi kan gøre en indsats for at bidrage til øget fokus på bæredygtighed i hverdagen, og hvad vi kan gøre på lidt længere sigt. Og vi gør faktisk allerede en hel del, siger Sussie Lysholm, som er forstander på Louise Marie.
Affaldssortering
I takt med at kommunen har stillet containere op til affaldssortering og det er blevet mere almindeligt at affaldssortere, er vi blevet langt mere beviste om, hvad vi smider ud og ikke mindst i hvilke mængder. Det betyder også, at vi er blevet mere beviste omkring indkøb og genbrug. Vi sorterer i pap og karton, plast, glas, papir, farligt affald, metal, elektronik, tekstil og bioaffald.
Indkøb – 80% bæredygtigt
På Louise bruges meget plastik i hverdagen, f.eks. til bleer og sygepleje. Efter at vi er blevet mere beviste om omfanget heraf, køber vi i dag i langt højere grad produkter, der er produceret af genbrugsplast og køber mindre engangsservice. Vi køber også lokalt hvor vi kan, f.eks. ved brug af lokale håndværkere, lokale supermarkeder og lokale blomsterhandlere. Et estimat er, at 80 % af vore indkøb i dag er bæredygtige.
Genbrug
Vi genbruger hvor det er muligt og får ofte ting og sager doneret af pårørende, frivillige og andre der vil os det godt. I flere år har vi modtaget garn og på et tidspunkt (før corona) var der en hel etage med beboerne, der strikkede tæpper til de hjemløse og karklude til brug på Louise Marie.
Fremtid
Vi kan alle gøre meget for at blive mere bæredygtige, men udfordringen er ofte at det også skal hænge sammen økonomisk. Da Københavns Kommune for nylig satte taksterne ned gældende fra 1. januar 2022 har vi desværre i højere grad måtte fravælge indkøb af økologiske produkter. Og det er rigtig ærgerligt.