bæredygtighed i mariehjemmene

Bæredygtighed for alle – i dag og i fremtiden!

Mariehjemmene har i 2022 valgt at sætte fokus på bæredygtighed i de enkelte Mariehjem – og i samarbejdet på tværs. Til glæde for os på hvert enkelt Mariehjem i dag, men også for dem, der kommer efter os – både i Mariehjemmene og i resten af verden.

Vi vil derfor gerne vise, hvor udvalgte Mariehjem står i deres bæredygtigheds-arbejde og overvejelser her i 2022. Vi vil tage et kig ind i de enkelte Mariehjem og stille spørgsmålene – hvad er bæredygtighed og hvordan kommer det til udtryk i dagligdagen? Hvad gør vi allerede rigtig godt, og hvordan kan vi sammen blive endnu bedre?

Vi er optaget af bæredygtighed på mange niveauer både i forhold til klima, affald, forbrug, sociale indsatser m.v. og vil have fokus på udvikling og tiltag indenfor 3 områder: Det miljømæssige, det sociale og det økonomiske.

Vi har derfor nedenfor beskrevet hvad forskellige Mariehjem arbejder med allerede, når vi taler om bæredygtighed om fx. grønne løsninger, genbrug, reducering af madspild m.m. til inspiration og fortsat udvikling.

God læselyst!

 

Bæredygtighed på Bofællesskabet Lykke Marie i Slangerup:

Verdensmål, ventilationsanlæg og regnvandsopsamling

Hvad er bæredygtighed, og hvad gør vi allerede på Lykke Marie?
På Lykke Marie gik Forstander Gitte Ejlertsen systematisk til værks i besvarelsen af dette spørgsmål og gennemgik slavisk FN’s 17 verdensmål en efter en.
Særligt 4 mål spang i første omgang i øjnene:

  1. Bæredygtig energi (mål nr. 7)
  2. Ansvarligt forbrug og produktion (mål nr. 12)
  3. Klima indsats (mål nr. 13)
  4. Livet på Land (mål nr. 15)

Læs mere her:

 

Bæredygtighed på plejehjemmet Louise Marie i Brønshøj:

Krydderurter, syltning og indkøb

På plejehjemmet Louise Marie er vi meget opmærksomme på og beviste omkring hvor og hvordan, vi kan gøre en indsats for at bidrage til øget fokus på bæredygtighed i hverdagen, og hvad vi kan gøre på lidt længere sigt. Og vi gør faktisk allerede en hel del, siger Sussie Lysholm, som er forstander på Louise Marie.

Læs mere her:

 

Bæredygtighed på Bofællesskabet Mette Marie i Vanløse:

Affaldssortering, madspild og duobike

På Mette Marie forsøger vi så vidt muligt at tænke bæredygtighed ind i mange af de valg og beslutninger vi foretager os dagligt, og vi inddrager ALTID beboerne, udtaler Marlene Engel, forstander på Mette Marie.

Læs mere her

 

Bæredygtighed i plejehjemmet Ellen Marie i Gilleleje:

Portionsanretning, genbrug og lokal handel

På plejehjemmet Ellen Marie gør vi rigtig meget for at undgå madspild. Vi tilpasser for eksempel vores opskrifter, så de passer til det antal personer, der er behov for.

Læs mere her:

 

Bæredygtighed i Bofællesskabet Cecilie Marie i Kr. Hvalsø:

Økologi-mærke, automatisk tænd-sluk og store skraldespande

På Cecilie Marie har vi længe haft et stort fokus på bæredygtig madlavning. Vi har arbejder i år på at få bronze i økologi, dvs vi skal indkøbe mellem 30 – 60% økologiske varer.

Læs mere her:

 

Bæredygtighed på Kvindekrisecenter Hanne Marie i Roskilde:

Genbrugstøj, Fødevarebank og sy-reparationer

Bæredygtighed kan være mange ting. At anvende brugt tøj i stedet for at købe nyt – det er bæredygtigt!

Læs mere her:

 

Bæredygtighed på Botilbuddet Åse Marie i Bjæverskov:
Genbrugskrus og byttecentral

På Åse Marie er der fokus på bæredygtighed, men vi har svært ved at finde de områder, hvor det er muligt, vi er startet i det små.

Læs mere her:

 

Bæredygtighed på Plejehjemmet Ella Marie

Digitale informationsskærme, madspild og lokale indkøb

På plejehjemmet Ella Marie har vi ikke været så beviste omkring, hvordan vi kan gøre en indsats for at bidrage til øget fokus på bæredygtighed i hverdagen, men når det kommer til stykket, så gør vi faktisk allerede en del, siger forstander Marianne Driefer Filipsen.

Læs mere her:

 

Bæredygtighed på Bofællesskabet Kirsten Marie

Minimering af madspild og kloge indkøb

På Bofællesskabet Kirsten Marie er der fokus på bæredygtighed, men vi er ikke helt så grønne/økologiske, som vi gerne ville være siger Souchef Verner Poulsen.  Det hænger desværre i høj grad sammen med økonomien.

Læs mere her:

Sidebar
Sidebar
3962 2333 Find hjem

Kontakt